ჟოლოს სეზონი ჯერ არ გასულა. კარგად თუ მოჩხრიკავთ, ბევრგან შეხვდებით. მართალია ცოტა ძვირია და ძალიან სათუთი, მაგრამ მასზე გემრიელი იშვიათად მოიძებნება რამე, ბუნებაში. ვინც ქველინარიას ხშირად სტუმრობს და მოუმზდებია ქველინარიული რეცეპტებით, იცის ჩვენი სამზარეულოს ტკბილგემოვნება.
აბა ახლა, მარტივი ლოგიკაა - გემრიელ ჟოლოს თუ მივუმატებთ, ქველინარიას შემოთავაზებულ უგემრიელეს ტარტის რეცეპტს, რას მივიღებთ?! უპასუხოდ დავტოვებ, რადგან საოცრად დიდი და მადისაღმძვრელი ნერწყვი გადამცდა.
მოკლედ, ტარტის რეცეპტი მოხარშული კრემით და ჟოლოს გაფორმებით
ფქვილი, შაქრის პუდრი და კარაქი სამზარეულოს კომბაინში მოათავსეთ და დაანამცეცეთ;
დაუმატეთ კვერცხის გული და 2 ჩაის კოვზი წყალი. აურიეთ და თუ საჭიროა, წყალი დაუმატეთ, რომ ცომი შეიკრას და ერთგვაროვანი გახდეს.
გადმოიღეთ ბლენდერიდან და სწრაფად მოზილეთ ხელით, რომ არბილდეს.
მოათავსეთ პატარა ჯამში, დააფარეთ სამზარეულოს ცელოფანი და 30 წუთით შედგით მაცივარში.
შემდეგ სუფთა, ცოტა ფქვილმოყრილ დაფაზე დადეთ და 3 მმ სისქეზე გააბრტყელეთ.
წაუსვით ცხიმი 25 სმ დიამეტრიან ტარტის ყალიბს, რათა ადვილად გადმოიღოთ ნამცხვარი გამოცხობის შემდეგ; ცომი საცხობ ყალიბში მოათავსეთ და გვერდებიდან ზედმეტი ცომი ჩამოაჭერით. ისევ შედგით მაცივარში გასაციებლად 30 წუთით;
გამოიღეთ, თავზე დააფარეთ პერგამენტის ქაღალდი და მშრალი, მარცვლეული (ბრდა, ცერცვი, ოსპი, ბრინჯი და სხვა) მოაყარეთ სიმძიმისთვის.
გააცხელეთ ელექტროღუმელი 170° ცელსიუსზე (აირღუმელი დააყენეთ ნიშნულზე - 3);
შედგით ღუმელში და გამოაცხვეთ 15 წუთის განმავლობაში, სანამ ოქროსფერ-ყავისფერი არ გახდება. მოაცალეთ სიმძიმე და ქაღალდი. მოუმატეთ ტემპერატუას 230° ცელსიუსამდე (ნიშნული - 8);
------------------
ფოტოილუსტრაცია ტარტის გამოსაცხობად:
[1] ცომი გააბრტყელეთ საცხობი ყალიბის დიამეტრზე ცოტა უფრო განივრად. შემდეგ ცომის საგლინველაზე გადაახვიეთ და ისე გადაიტანეთ საცხობ ყალიბში.
[2] ცომი თანაბრად გაანაწილეთ ყალიბის ძირსა და კედლებზე;
[3] ცომს გადააფარეთ პერგამენტის ქაღალდი და ზემოდან მოაყარეთ მშრალი მუხუდო, ცერცვი, ლობიო, ბრინჯი ან სპის. აცხვეთ 10-15 წუთი.
[4] მოაცალეთ ქაღალდი და მარცვლეული. ჩაასხით გულსართი და განაგრძეთ ცხობა.
------------------
გაწურეთ რძე წმინდა საწურში; შემდეგ, რძე და დარიჩინის ჩხირი პატარა ქვაბით დადგით საშუალო ცეცხლზე და მიიყვანეთ ადუღებამდე. დაუწიეთ ცეცხლს, დააფარეთ და ადუღეთ 15 წუთი.
ცალკე ათქვიფეთ კვერცხის გულები, შაქარი და სიმინდის სახამებელი.
თანდათან დაუმატეთ რძეს, ცეცხლს დაუწიეთ და ხის კოვზით კარგად ურიეთ გასქელებამდე. გადმოდგით ცეცხლიდან და შეურიერთ კარაქი და დადგით გასაციებლდ.
მოხარშული კრემი მომზდებულ ტარტის ცომზე დაასხით, მოაყარეთ ჟოლო. აცხვეთ კიდევ 15 წუთი. სუფრაზე უნდა მიიტანოთ თბილი.
გემრიელად მიირთვით მოხარშულკრემიანი ჟოლოს ტარტი!
► 6-8 ულუფა;
► მომზადების დრო: 30 წუთ + 1 საათი გასაციებლად;
► ცხობა: 30 წუთი
ტეგები: Qwellynaria, კრემი, ნამცხვარი, ჟოლო, რეცეპტი, ტარტი, ხილი
Welcome to
Qwelly
გამოაქვეყნა Lan Marie_მ.
თარიღი: აგვისტო 3, 2025.
საათი: 1:00pm
0 კომენტარი
0 მოწონება
Looking for some of the best keto cocktails on the web? This page will be updated frequently with sugar free, keto cocktails you can make at home and stay in ketosis. There are several keto friendly, zero sugar alcohols like vodka, gin, rum and whiskey. It’s what you mix with the alcohol that tends to be a problem for keto. Fortunately, keto cocktails are simple to make by making a few simple substitutions like keto simple syrup and other sugar free options that allow you to still enjoy a…
გაგრძელება
გამოაქვეყნა ლაშა_მ.
თარიღი: აგვისტო 2, 2025.
საათი: 3:59pm
0 კომენტარი
1 Like
სალამი სევერუს (ასე დავარქვი ჩემს ChatGPT-ს) ძილის წინ საკითხავი, ძალიან პატარა ნოველა, ო'ჰენრის სტილში, შეგიძლია დამიწერო? ჩემთვის მინდა.
(პატარა ნოველა ძილის წინ, ო’ჰენრის სტილში)
ძველი თბილისური ქუჩის ბოლოს, იქ, სადაც საფეხმავლო ბილიკი ხის…
გამოაქვეყნა Ketevan_მ.
თარიღი: ივლისი 18, 2025.
საათი: 8:00pm
0 კომენტარი
1 Like
ქალთა უფლებები
ქეთევან პოპიაშვილი
პრეზენტაცია
ილიას სახელმწიფო უნივერსიტეტი
გზები, რომელთა გავლაც ქალებს დასჭირდათ საკუთარი უფლებების დასაცავად და შედეგები, რომლებსაც მათ მიაღწიეს…
გაგრძელება
გამოაქვეყნა Ketevan_მ.
თარიღი: ივლისი 18, 2025.
საათი: 7:00pm
0 კომენტარი
2 მოწონება
კოლოქვიუმი
ნიკოლოზ (ნიკო) ფიროსმანაშვილი
ქეთევან პოპიაშვილი
ჯგუფი 1
ნიკო ფიროსმანაშვილის მხატვრული მეთოდი
კურსის ხელმძღვანელი: გიორგი ხოშტარია
ილიას სახელმწიფო უნივერსიტეტი…
გაგრძელება
© 2025 George.
•