ინფორმაცია

Ray Charles

რეი ჩარლზი (Ray Charles, სრული სახელი Ray Charles Robinson) (23 სექტემბერი, 1930 – 10 ივნისი, 2004), ამერიკელი პიანისტი და სოულის შემსრულებელი, რომელმაც დასაბამი მისცა რითმ-ენდ-ბლუზის მიმდინარეობას. მან შემოიტანა სოულის ხმოვანებაქანთრიში, პოპ სტანდარტებში. ფრენკ სინატრამ მას უწოდა "ერთადერთი ნამდვილი გენიოსი ამ ბიზნესში", ხოლო ჟურნალმაროლინგ სტოუნი რეი ჩარლზს სიაში "უკვდავები: ყველა დროის 100 უდიდესი ხელოვანი" (The Immortals: 100 Greatest Artists of All Time) მე-10 ადგილი მიუჩინა.

ადგილი: Music
წევრები: 22
უკანასკნელი აქტიურობა: იანვარი 15, 2018

Discography

The Great Ray Charles (1957)
Ray Charles (1957)

Yes indeed!(1958)
Soul Brothers (1958)
Ray Charles at Newport (1958)

 What'd I Say (1959)
 The Genius of Ray Charles (1959)

 The Genius Hits the Road (1960)
Ray Charles in Person(1960)

Dedicated to you (1961)
Soul Meeting – With Milt Jackson (1961)
Genius + Soul = Jazz (1961)
The Genius After Hours (1961)
Ray Charles and Betty Carter (1961)
The Genius Sings The Blues (1961)
Ray Charles Greatest Hits (aka Do The Twist!) (1961)

Modern Sounds in Country and Western Music (1962)
Modern Sounds in Country and Western Music (1962)

Ingredients in a Recipe for Soul (1963)

Sweet&Sour Tears (1964)
Have a Smile with Me (1964)

Live in Concert (1965)
Together again (1965)

Crying Time (1966)
Ray’s Moods (1966)

Invites You to Listen (1967)

A Portrait of Ray (1968)
I’m All Yours Baby! (1968)

Doing His Thing (1969)

My kind of Jazz (1970)
Love Country Style (1970)

Volcanic Action of My Soul (1971)

A Message From the People (1972)
Through the Eyes of Love (1972)
Jazz Number II (1972)

Ray Charles Live (1973)

Come Live With Me (1974)

Renaissance (1975)
My Kind Of Jazz Part III (1975)

Live In Japan (1976)
Porgy & Bess with Cleo Laine (1976)

True To Life (1977)

Love And Peace (1978))
Ain’t It So (1978)

Brother Ray Is At It Again (1980)

Wish You Were Here Tonight (1983)

Do I Ever Cross Your Mind (1984)

Friendship (1985)

The Spirit Of Christmas (1986)
From The Pages Of My Mind (1986)

Just Between Us (1988)

Would You Believe? (1990)

My World (1993)

Strong Love Affair (1996)
Berlin 1962 (1996)

Thanks For Bringing Love Around Again (2002)
Ray Charles Sings For America (2002)

Genius Loves Company (2004)
Ray Charles Celebrates A Gospel Christmas (2004)

Genius And Friends (2005)

Ray Sings Basie Swings (2006)

Rare Genius (2010)

ფორუმი

Rare Genius (2010)

ავტორი taSha, სექტემბერი 1, 2013. 0 გამოხმაურება

In celebration of the 80th birthday of the legendary Ray Charles in 2010, Rare Genius: The Undiscovered Masters includes a treasure trove of newly discovered recordings that is highlighted by a duet with fellow icon Johnny Cash.TracksLove’s Gonna…გაგრძელება

ტეგები: Jazz, Rare, Genius, Soul, Blues

Ray Sings Basie Swings (2006)

ავტორი taSha, სექტემბერი 1, 2013. 0 გამოხმაურება

“Ray Sings, Basie Swings” combines archival, never-before-heard Ray Charles vocal recordings with brand-new performances by the current Count Basie Orchestra. This ground breaking CD gives listeners the unprecedented experience of hearing Ray…გაგრძელება

ტეგები: Jazz, Sings, Basie, Swings, Soul

Genius And Friends (2005)

ავტორი taSha, სექტემბერი 1, 2013. 0 გამოხმაურება

Trying to prove that lightning could strike in the same place twice, Atlantic Records and Rhino released tracks that Ray had been worked on in the 1990′s and fused them with vocals by contemporary artists to create another duet album. To many, it…გაგრძელება

ტეგები: Jazz, Genius, And, Friends, Soul

Ray Charles Celebrates A Gospel Christmas (2004)

ავტორი taSha, სექტემბერი 1, 2013. 0 გამოხმაურება

In the 1950′s, Ray Charles began his career mixing the fiery passion of gospel and the hard-hitting sound of the blues to create a whole new sound in rhythm & blues that helped make him a legend in American music. On this album, Ray revisits his…გაგრძელება

ტეგები: Celebrates, A, Gospel, Christmas, Jazz

Genius Loves Company (2004)

ავტორი taSha, სექტემბერი 1, 2013. 0 გამოხმაურება

“I’ve recorded with so many amazing artists in my career but never on a duets album all my own. I thought it was time to have some of the friends that I love and the artists that I admire come into my studio and sing with me live,” explains Ray…გაგრძელება

ტეგები: Jazz, Genius, Loves, Company, Soul

Ray Charles Sings For America (2002)

ავტორი taSha, სექტემბერი 1, 2013. 0 გამოხმაურება

A year after the terrorist attacks on America, this compilation album was issued that thematically and musically gave us Ray’s America. There were two new tracks, including the spoken “Ray Reflects On America” and “God Bless America Again,” with…გაგრძელება

ტეგები: Jazz, Sings, For, America, Soul

Thanks For Bringing Love Around Again (2002)

ავტორი taSha, სექტემბერი 1, 2013. 0 გამოხმაურება

Ray shows that he loves the mechanics of making music as much as performing it on this album. Instead of musicians playing organic instruments, Ray uses a variety of synthesizers for backing strings, horns and percussion on many of these tracks.…გაგრძელება

ტეგები: Bringing, For, Love, Around, Again

Berlin, 1962

ავტორი taSha, სექტემბერი 1, 2013. 0 გამოხმაურება

Jazz impresario Norman Granz issued this previously unreleased classic concert performance of Brother Ray with his swingin’ big band (that included David “Fathead” Newman and Hank Crawford) backed by The Raeletts, in their prime and on stage in…გაგრძელება

ტეგები: Jazz, Berlin, 1962, Soul, Blues

Strong Love Affair (1996)

ავტორი taSha, სექტემბერი 1, 2013. 0 გამოხმაურება

“Strong Love Affair” is an amalgamation of introspection, experimentation and a long-distance recording process. Ray collaborated on the album with a French producer. The producer would send songs for Ray to select, record the instrumentals in…გაგრძელება

ტეგები: Jazz, Strong, Love, Affair, Soul

My World (1993)

ავტორი taSha, სექტემბერი 1, 2013. 0 გამოხმაურება

A successful ad campaign with Diet Pepsi had changed the public’s perception of Ray. He was less of an old-timer and more of a hip star of the ‘90s. “You’ve got the right one, baby, uh-huh” became the popular catchphrase. Mo Ostin wants an album…გაგრძელება

ტეგები: VideoQwelly, Ray_Charles, world, soul, blues

კომენტარების დაფა

gvantsa zurabishvili: ოქტომბერი 8, 2013||8:56pm

uzomod miyvars,ukvdavia

Kakha: იანვარი 4, 2016||3:38pm

მოკვდავია სამწუხაროდ (( მაგრამ ერთ წელში 8-9 ალბომს თავისუფლად უშვებდა ))

კომენტარი

თქვენ უნდა გახდეთ Ray Charles_ს წევრი რომ შეძლოთ კომენტარის გაკეთება!

 

წევრები (22)

 
 
 

ღონისძიებები

ბლოგ პოსტები

პროპორციული სისტემის ნაცვლად, პროპორციული გინება პარლამენტში და ომი აღმოსავლეთში

გამოაქვეყნა Giorgi_მ.
თარიღი: ნოემბერი 12, 2019.
საათი: 11:53pm 0 კომენტარი

      როცა პარლამენტში საკონსტიტუციო ცვლილებაა, მაშინ დიდი ხმაური იქნებაო - ძველი ქართული, საპარლამენტო ანდაზაა. ხმაური კი იმდენად ძლიერი გამოდგა, რომ ცემა-ტყებაში გადაიზარდა და საკანონმდებლო ორგანო…

გაგრძელება

გირჩის მავნებლობა ანუ ბოროტებამ თავი ვერ დამალა

გამოაქვეყნა ლაშა_მ.
თარიღი: ნოემბერი 12, 2019.
საათი: 10:17pm 3 კომენტარი

      მოდი ვნახოთ, რა იყო, ან თუ არ იყო, როგორ იყო, მაგრამ ერთი კია - ღვთის უკეთესი რა უნდა ყოფილიყო?!

      მაგრამ მაინც, ერთი გიორგიც იყო. გიორგი დაიბადა თბილისის ერთ-ერთ გარეუბანში, შედარებით…

გაგრძელება

მაყურებლების ანტი მაყურებლები - უჩვეულო კინოჩვენება, წყალტუბო და ანაკლია, მაღაროელების ახალი გაფიცვები და მოსამართლეთა კომპეტენცია

გამოაქვეყნა Giorgi_მ.
თარიღი: ნოემბერი 11, 2019.
საათი: 8:30pm 0 კომენტარი

      ნოემბრის ახალი კვირის დასაწყისი უქმეების და კულტურის განხილვით დაიწყო - ფილმი პრემიერა იმაზე უფრო ხმაური გამოდგა, ვიდრე ეს ფილმი თავად მოიფიქრებდა (ან იქნება, ამიტომაც გადაიღეს რომ ეხმაურა). დღის…

გაგრძელება

მარგალიტები სიდამპლეში

გამოაქვეყნა Tamila Moshiashvili_მ.
თარიღი: ნოემბერი 10, 2019.
საათი: 10:41pm 0 კომენტარი

      გუშინ მიკროსკოპული სამყაროს მშვენიერებაზე ვისაუბრეთ, ახლა კი სოკოს და ობმოდებულ ხილს შევეხოთ, რომელიც იმაზე მდიდრულად გამოიყუერბა, ვიდრე უბრალოდ დამპალი ხილი. დღევანდელი სკულპტურების ავტორი ქეთლინ…

გაგრძელება

Qwelly World

free counters